hallon och vinbärspaj
Skrivet 2009-07-25 Klockan 20:31:34
har vi nyss ätit här hemma och mums vad gott det vart.
lagom sött!!!!
Tog detta recept och hade i röda vinbär oxå, hälften av var skulle jag tro och eftersom jag älsakr smuldegen dubblade vid detta.
2 tsk potatismjöl (om hallonen är frysta eller blöta)
175 g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk socker (över hallonen i pajformen)
har vi nyss ätit här hemma och mums vad gott det vart.
lagom sött!!!!
Tog detta recept och hade i röda vinbär oxå, hälften av var skulle jag tro och eftersom jag älsakr smuldegen dubblade vid detta.
Hallonpaj med knaprigt täcke
För 4 personer. En god hallonpaj till vaniljsås, grädde eller glass.
Ingredienser
1,5 l färska hallon eller 200 g frysta hallon2 tsk potatismjöl (om hallonen är frysta eller blöta)
175 g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk socker (över hallonen i pajformen)
Gör så här
Sätt ugnen på 200°
Smörj en pajform med smör.
Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.
Serveras ljummen. Njut!!!
Smörj en pajform med smör.
Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.
Serveras ljummen. Njut!!!
Kommentarer
Postat av: Vickan
Skrivet 2009-07-25 Klockan 21:33:04
Låter och ser jättegott ut!
URL: http://www.vickanpalandet.blogspot.com
Trackback